Vestbrygg Kwit er ei oppskrift som er basert på ein Belgisk Wit, men med den ur-norske gjæren Kveik. Fleire av våre kunder nytter allerede Kveik som gjær i Wit, så da tenkte me å videreføre denne gode ideen. Og me kokte i hop Kwit.
Eit av særprega til ein tradisjonell Wit er at ein ofte nytter appelsinskal og korkanderfrø som krydder i ølet. Og det som er litt stilig er at kveiken nettopp har appelsin som ein av sine smaksbidrag. Så i dette settet har me droppa appelsin, og kun tilsatt korianderfrø. I tillegg har me nytta Cascade for å framheve litt meir sitrus i smaksbiletet.
Ølet ellers er ljost og særs lettdrikkelig med sine 4,7 %. Kwit høve best til multesanking, smørsteikt kantarell, eller som tørsteslukker.
Gjær:
Dette settet inneholder 1 pakke Lalleman Voss Kveik/K.1 Voss Homebrew - Kveik Yeastery . Vi pakker alle ølsett med tilstrekkelig mengde med gjær til brygget. Sterkare ølsett har to pakkar gjær, då er det meininga at man skal bruke begge, for å få ei rask og god utgjæring.
Det er mulig å kjøpe ferskgjær utenom dersom man heller ønsker det - White Labs WLP400 er den anbefalte ferskgjæren. Enkelte sterkare øltypar krever meir gjær, og man kan då velge å kjøpe fleire pakker, eller lage gjærstarter. Spør oss gjerne om du er usikker på kor mykje gjær du treng!
Ingrediensar:
Våre ølsett inneheld ferdig kverna malt, humle i porsjonspakkar, og gjær.
Humle kjem pakka i porsjonspakningar, slik at du skal sleppe å sitte igjen med restar som ikkje vert brukt.
Kverna malt kan oppbevarast tørt i romtemperatur, men humle og gjær bør lagrast kjølig.
OBS: man kan be om å få ølsettet med ukverna malt, dersom man har mølle sjølv. Skriv ein kommentar om dette når du bestiller.
Oppskrift:
Sjå / last ned oppskriftsark her (PDF).
Sjå Framgangsmåte for brygging av ølsett (PDF).
Last ned bryggeskjema her.