Vestbrygg Kwit er ei oppskrift som er basert på ein Belgisk Wit, men med den ur-norske gjæren Kveik. Fleire av våre kunder nytter allerede Kveik som gjær i Wit, så da tenkte me å videreføre denne gode ideen. Og me kokte i hop Kwit.
Eit av særprega til ein tradisjonell Wit er at ein ofte nytter appelsinskal og korkanderfrø som krydder i ølet. Og det som er litt stilig er at kveiken nettopp har appelsin som ein av sine smaksbidrag. Så i dette settet har me droppa appelsin, og kun tilsatt korianderfrø. I tillegg har me nytta Cascade for å framheve litt meir sitrus i smaksbiletet.
Ølet ellers er ljost og særs lettdrikkelig med sine 4,7 %. Kwit høve best til multesanking, smørsteikt kantarell, eller som tørsteslukker.
Gjær:
Dette settet inneholder 1 pakke Voss Kveik fra lallemand. Vi pakker alle ølsett med tilstrekkelig mengde med gjær til brygget. Sterkare ølsett har to pakkar gjær, då er det meininga at man skal bruke begge, for å få ei rask og god utgjæring.
Det er mulig å kjøpe ferskgjær utenom dersom man heller ønsker det - White Labs WLP400 er den anbefalte ferskgjæren. Enkelte sterkare øltypar krever meir gjær, og man kan då velge å kjøpe fleire pakker, eller lage gjærstarter. Spør oss gjerne om du er usikker på kor mykje gjær du treng!
Ingrediensar:
Våre ølsett inneheld ferdig kverna malt, humle i porsjonspakkar, og gjær.
Humle kjem pakka i porsjonspakningar, slik at du skal sleppe å sitte igjen med restar som ikkje vert brukt.
Kverna malt kan oppbevarast tørt i romtemperatur, men humle og gjær bør lagrast kjølig.
OBS: man kan be om å få ølsettet med ukverna malt, dersom man har mølle sjølv. Skriv ein kommentar om dette når du bestiller.
Oppskrift:
Sjå / last ned oppskriftsark her (PDF).
Sjå Framgangsmåte for brygging av ølsett (PDF).
Last ned bryggeskjema her.