Ljå Saison er ein ljos og lett Saison i Belgisk stil. Saison vart tradisjonelt nytta som leskedrikk for arbeidere i forbindelse med slåtten og innhaustinga. I dag er Saison ein ølstil med (ofte) ein litt høgare %, og er ikkje lengre den “tørsteslukkeren” som det ein gang fungerte som. I vår Ljå Saison har me lagt oss på ein moderat alkohol styrke med 5,5%. Saison er et eit fruktig øl, med deilige frukt-estere som kjem fra den belgiske gjæren. Den har eit moderat humlepreg, og ein tørr og krisp avslutning. Ølet høver særs godt til sjømat, eller til lettere osteretter. Og sjølvsagt som tørsteslukker etter slåtten.
Gjær:
Dette settet inneholder 1 pakke Be-134. (dersom du ønsker French Saison M29, kan du oppgi dette ved bestilling). Vi pakker alle ølsett med tilstrekkelig mengde med gjær til brygget. Sterkare ølsett har to pakkar gjær, då er det meininga at man skal bruke begge, for å få ei rask og god utgjæring.
Det er mulig å kjøpe ferskgjær utenom dersom man heller ønsker det - White Labs WLP565/566 er den anbefalte ferskgjæren. Enkelte sterkare øltypar krever meir gjær, og man kan då velge å kjøpe fleire pakker, eller lage gjærstarter. Spør oss gjerne om du er usikker på kor mykje gjær du treng!
Ingrediensar:
Våre ølsett inneheld malt, humle i porsjonspakkar, og tørrgjær. Malten knuses ved bestilling.
Humle kjem pakka i porsjonspakningar, slik at du skal sleppe å sitte igjen med restar som ikkje vert brukt.
Vi tar forbehold om at ein bør gå igjennom og sjekke at alle ingrediensar stemmer med oppskrift før ein brygger. Les oppskriftsarket for å sjekke vekt på malt og antall humleposar/gjær, og om det skal vere andre tilsetningar som ikkje følger med.
Oppbevaring: Kverna malt kan oppbevarast tørt i romtemperatur, men humle og gjær bør lagrast kjølig.
OBS: man kan be om å få ølsettet med ukverna malt, dersom man har mølle sjølv. Skriv ein kommentar om dette når du bestiller.
Oppskrift:
Sjå oppskriftsark her (PDF).
Sjå Framgangsmåte for brygging av ølsett (PDF).
Last ned bryggeskjema her.