Me sender diverre ikkje FWK kits!
Her har du FWK Creative Pale Ale, som er en base som passer til å lage hoppy Pale Ale, IPA IPL og mer.
Du velger selv hva du vil gjøre videre med valg av gjær, tørrhumle og eventuelle andre kreative grep. Vi oppfordrer til tukling!
Merk at gjær og tørrhumle ikke er inkludert, og må bestilles i tillegg.
Vørteren i FWK Creative PAle Ale er brygget med 90% pilsnermalt, 5% dextrinmalt og 5% hvetemalt. Det er brukt BRU-1 og Citra i whirlpool ved brygging.
Velg selv om du vil tilsette vann, ut i fra resultatet du ønsker.
Estimerte verdier:
(20 liter er standard fremgangsmåte for Fresh Wort Kit)
15 liter (ikke tilsett vann): ABV 7,8%, OG 1.072, FG 1.013*, IBU 33, EBC 13
20 liter (tilsett 5 liter vann): ABV 6%, OG 1.055, FG 1.010*, IBU 25, EBC 10
25 liter (tilsett 10 liter vann): ABV 4,9%, OG 1.045, FG 1.008*, IBU 20, EBC 9
*ved bruk av Fermentis US-05 som gjær
Mulighetene til tukling er uendelige! - Her er noen forslag:
Humle: Tilsett valgfri humle for ekstra aroma
Syrning: Bruk gjæren Philly Sour
Lavkarbo: Tilsett Amigase for full utgjæring
Glutenredusert: Tilsett Brewer’s Clarex
Økt styrke: Dropp vannet, eller tilsett ekstra gjærbart sukker (maltekstrakt e.l)
Laktose: Gi ølet en ekstra smooth fylde og sødme
Andre tilsetninger: Eik, kaffe, krydder, appelsin-skall, frukt/puré, kakaonibs…
Forslag til humle og gjær:
Vi ønsker som nevnt å oppfordre til eksperimentering. Likevel kan det være godt og betryggende med noen konkrete forslag, som man også kan bli inspirert av til å gjøre egne tilpasninger. Her er noen forslag:
- Pale Ale: Tørrhumle med f.eks. Nectaron, Mosaic eller Eclipse.
- IPA: Dropp vanntilsetningen slik at den blir sterkere. Tørrhumle raust!
- India Pale Lager: Gjær med lagergjær, f.eks. Novalager, S-189 eller Diamond. Tørrhumle forsiktig
FWK Creative fungerer for øvrig ypperlig til å få brukt opp humlerester!
Les gjerne om hvilken aroma hver humle bidrar med, og velg det som høres godt ut sammen - Dette er gøy, og man blir ofte imponert over nye humlekombinasjoner!
Generell anbefaling for kullsyre:
Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,4