PåskePils er vår nytolking av eit "klassisk" påskeøl. Påskeøl er, i likhet med Juleølet, ingen beskytta tittel. Likevell så er ofte påskeølet eit litt gyllent pilsner øl.
I vår PåskePils så har me valgt ein maltbase som består av Pilsner malt og MunichMalt. Dette for å få ein rik og gyllen maltbase. Me har også nytta Mandarina Bavaria, ei humle som bidrar med smak av Mandarin. Og Citra, ei meget populær humle, nettopp fordi den bidrar med masse deilige sitrus smaker.
Me har valgt å gå for ei klassisk pilsnergjæring med S-189. Denne gjer jobben på gjæringstemperatur mellom 12-18 grader. Har du ein litt kjølig kjeller, eller bod så kan dette fungere fint for å gjære dette settet uten gjæringsskap.
Speleliste (som ein bør innta minst 5 enheter før ein lytter til) finner du her!
Gjær:
Tørrgjær - Dette settet inneholder 1 pakke lagergjær. Vi pakker alle ølsett med tilstrekkelig mengde med gjær til brygget. Sterkare ølsett har to pakkar gjær, då er det meininga at man skal bruke begge, for å få ei rask og god utgjæring.
Ingrediensar:
Våre ølsett inneheld malt, humle i porsjonspakkar, og tørrgjær. Malten knuses ved bestilling.
Humle kjem pakka i porsjonspakningar, slik at du skal sleppe å sitte igjen med restar som ikkje vert brukt.
Vi tar forbehold om at ein bør gå igjennom og sjekke at alle ingrediensar stemmer med oppskrift før ein brygger. Les oppskriftsarket for å sjekke vekt på malt og antall humleposar/gjær, og om det skal vere andre tilsetningar som ikkje følger med.
Oppbevaring: Kverna malt kan oppbevarast tørt i romtemperatur, men humle og gjær bør lagrast kjølig.
OBS: man kan be om å få ølsettet med ukverna malt, dersom man har mølle sjølv. Skriv ein kommentar om dette når du bestiller.
Oppskrift:
Sjå / last ned oppskriftsark her (PDF).
Sjå Framgangsmåte for brygging av ølsett (PDF).
Last ned bryggeskjema her.