Vestbrygg Survest serie er ei rekke surøl med frukt og bær som tilsetting. Basen er lys og inneheld pilsnermalt, caramalt og flaka hvete. Gjæren i settet produsere syrligheita, og gir deg eit syrlig og friskt fruktøl som er noko av det beste som finnes.
Tradisjonellt Belgisk surøl krever fleire år med produksjon, men med dette settet så kan du lage ditt eige surøl, på bare nokre veker.
OBS:
-Me anbefaler å tilsette 200gr sukker (vanlig kvit farin/sukker) ved slutten av kokinga. Dette hjelper gjæren igang med å produsere "surheten" i ølet.
-Me anbefaler å tilsette fruktpuréen etter ca 7 dager, eller når gjæringa går mot slutten. Du kan tilsette frukten på ulike måter:
1. Tilsette frukt rett i karet.
2. Stikke om til eit nytt kar, og tilsette der.
3. Du kan også tilsette fruktpuréen direkte på fatet (dersom du skal nytte dette), men da får du mykje meir bunnfall der.
Fuktpuréen må tinast i forkant av tilsetting. Postsendinger blir sendt med fruktpuré som ikkje er fryst. Dersom me ikkje har alternativ til fryst, så blir denne sendt Tirsdager(dette for å unngå at tinte varer blir liggende på postkontor).
-Gjæringsforløpet kan gå noe saktere enn det du er kjent med fra andre gjærtyper, dette vil også være avhengig av temperatur under gjæring. Gjæringstemperatur er 20-30 grader.
-Fruktpuré som følge med i settet er 1kg. Den vil tilføre farge og smak. Smaken vil kunne oppleves som eit preg av frukttypen i settet. Ønsker ein kraftigere preg, så kan ein kjøpe eit ekstra kg med puree.
Gjær:
Dette settet inneholder 1 pakke Philly Sour. Vi pakker alle ølsett med tilstrekkelig mengde med gjær til brygget. Sterkare ølsett (over 5%) har to pakkar gjær, då er det meininga at man skal bruke begge, for å få ei rask og god utgjæring.
Ingrediensar:
Våre ølsett inneheld ferdig kverna malt, humle i porsjonspakkar, og gjær.
Humle kjem pakka i porsjonspakningar, slik at du skal sleppe å sitte igjen med restar som ikkje vert brukt.
Kverna malt kan oppbevarast tørt i romtemperatur, men humle og gjær bør lagrast kjølig.
OBS: man kan be om å få ølsettet med ukverna malt, dersom man har mølle sjølv. Skriv ein kommentar om dette når du bestiller.
Oppskrift:
Sjå / last ned oppskriftsark her (PDF).
Sjå Framgangsmåte for brygging av ølsett (PDF).
Last ned bryggeskjema her.