Vestbrygg Sjokoladeporter er eit mørkt øl med tydelig og komplekst maltpreg basert på seks forskjellige maltsortar. Kakaonibs tilsettes i gjæringen for å gi ein ekstra dimensjon, og tilsammen gir dette ein fyldig smak av nøtter, kjeks og karamell som blir balansert opp mot mørk sjokolade og kaffe. Passer godt til dessert og sjokolade, eller som koseøl foran peisen på hytta.
Tilsetjing av kakaonibs:
Kakaonibs tilsettes i gjæringskaret etter ca 7 dager. Man legger kakaonibs på sprit (ca 1dl, eller nok til å dekke over mengden) i 24-48 timer, før både nibs og spriten tilsettes i brygget. Bruk nøytral sprit som vodka, eller brun sprit som whisky, konjakk eller bourbon etter ønske. Spriten brukes til å trekke ut smaksstoffer frå kakaonibsene. Kakaonibs vil legge seg i bunnen av gjæringskaret, og skal ikkje vere med på flaske/fat.
Gjær:
Dette settet inneholder 2 pakke Safale S-04. Vi pakker alle ølsett med tilstrekkelig mengde med gjær til brygget. Sterkare ølsett (over 5%) har to pakkar gjær, då er det meininga at man skal bruke begge, for å få ei rask og god utgjæring.
Det er mulig å kjøpe ferskgjær utenom dersom man heller ønsker det - White Labs WLP007 er den anbefalte ferskgjæren. Enkelte sterkare øltypar krever meir gjær, og man kan då velge å kjøpe fleire pakker, eller lage gjærstarter. Spør oss gjerne om du er usikker på kor mykje gjær du treng!
Ingrediensar:
Våre ølsett inneheld malt, humle i porsjonspakkar, og tørrgjær. Malten knuses ved bestilling.
Humle kjem pakka i porsjonspakningar, slik at du skal sleppe å sitte igjen med restar som ikkje vert brukt.
Vi tar forbehold om at ein bør gå igjennom og sjekke at alle ingrediensar stemmer med oppskrift før ein brygger. Les oppskriftsarket for å sjekke vekt på malt og antall humleposar/gjær, og om det skal vere andre tilsetningar som ikkje følger med.
Oppbevaring: Kverna malt kan oppbevarast tørt i romtemperatur, men humle og gjær bør lagrast kjølig.
OBS: man kan be om å få ølsettet med ukverna malt, dersom man har mølle sjølv. Skriv ein kommentar om dette når du bestiller.
Oppskrift:
Sjå / last ned oppskriftsark her (PDF).
Sjå Framgangsmåte for brygging av ølsett (PDF).
Last ned bryggeskjema her.