The Munich Classic wheat beer yeast strain is used by a number of commercial breweries. This yeast produces a flavourful, full-bodied and aromatic Bavarian-style Hefeweizen beer. Its low-flocculating properties result in naturally cloudy beers.
Flocculation: low
Final gravity: medium
Fermentation temperature: 17-22°C
Dosage: 50-100 g/hl
Dryss tørrgjæren opp i 10 ganger vekten sin med vann (1g gjær til 10ml vann) på 27C ? 3C. Etter at gjæren er gjennombløt (dette kan ta 15-30 minutter), rør forsiktig i den inntil væsken er klumpefri. Da er den klar til å ha i vørteren.
Alternativt, ha tørrgjæren rett i vørteren som er på 20C+, i gjæringskaret. Dryss gjæren jevnt utover hele overflaten av vørteren for å unngå at det klumper seg. La den stå i 30 minutter for å så rør forsiktig i det hele f.eks. via oksygenering.