Wildbrew™ Philly Sour er Lallemands nyeste gjær innen WildBrew™ serien.
Philly Sour er faktisk ikke et gjær av den vante Saccharomyces varianten, men er klassifisert som Lachancea SPP.
Lanchancea er faktisk en helt nyoppdaget gjærstamme!
Dette gjæret har en god egenskap av å produsere både melkesyre (lactic acid) og etanol iløpet av fermenteringen.
Navnet Philly Sour kommer fra Dr. Matthew Farber og hans team hos "University of the Sciences" i Philadelphia var de første som isolerte Lanchancea.
Denne gjærstammen vil produsere en syrlig øl iløpet av 7-10 dager på 25C.
Syrligheten som gjæret produserer blir beskrevet som myk, elegant og rolig; Noe som resulterer i et vel-balansert brygg.
Aroma og smak blir beskrevet som rødt eple, steinfrukt og merkbar fersken.
Gjæret gir ølet også god skumfasthet.
Denne gjærstammen passer derfor perfekt til ølstiler som, Berliner Weisse, Gose, Sour IPA, American Wild Ale.
Dosering: 0,5-1,0g pr/liter
- Gjærstamme: Lanchancea SPP
- Foretrukket gjæringstemperatur: 20-25°C (68-77°F)
- Utgjæring: Høy
- Flokkulering: Høy
- Alkoholtoleranse: 9% ABV