Lalvin EC-1118 Champagne 5g Dry Wine Yeast

Lalvin EC-1118 Champagne 5g

Dry Wine Yeast

Varenr:103348
49,-
-+
7 På lager
BeskrivelseTeknisk infoAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

The EC-1118 strain was isolated, studied and selected from Champagne fermentations. Due to its competitive factor and ability to ferment equally well over a wide temperature range, the EC-1118 is one of the most widely used yeasts in the world.

Microbiological Properties:

The fermentation characteristics of the EC-1118 extremely low production of foam, volatile acid and hydrogen sulfide (H2S) make this strain an excellent choice.

This strain ferments well over a very wide temperature range, from 10° to 30°C (50° to 86°F) and demonstrates high osmotic and alcohol tolerance. Good flocculation with compact lees and a relatively neutral flavor and aroma contribution are also properties of the EC-1118.

The EC-1118 strain is recommended for all types of wines, including sparkling, and late harvest wines and cider. It may also be used to restart stuck fermentations.



 



Teknisk info


Andre kjøpte også
189,-
100+ På lager
Support
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.