Nordnes smaker som en rusletur gjennom brosteinsgater en varm sommerkveld – bærfrisk, mildt røykt og akkurat passe frekk.
Vi har blant annet brukt rause mengder honningbær fra Fresvik – en bærtype som smaker som om blåbær og bringebær dro på spa og kom tilbake søtere, rundere og med et hint av skogstur. De er saftige, dypblå og fulle av karakter – akkurat det du ikke visste du trengte i en hot sauce.
Den bergenske legenden Bergen BBQ har røykt habaneroen for oss på smokeren sin. I tillegg til å være byens ubestridte BBQ-konge, er han også en knakande kjekk kar, og vi er heldige som har ham som ambassadør for Vestland Chili. Til denne sausen har han røykt gul habanero på lokal eik, noe som gir en rund og mild røksmak.
Kokkelegenden Petter Beyer var med å utvikle denne sausen til Hotfest for noen år siden, den gang under navnet Hot Mama. Siden den ble en publikumsfavoritt, bestemte vi oss for å lage den med Petter på nytt – i en litt justert variant.
Vi har blant annet lekt oss med løk, timian og vår hemmelige fermenteringsjuice, som har fått stå og godgjøre seg i månedsvis.
Hvitløken har vi pannesteikt til perfeksjon før den ble rørt inn i miksen.
Resultatet? En funky, søt og røykt saus som er vanskelig å beskrive – og det mildeste alternativet vi tilbyr, med en styrke på bare 1 av 10.
100ml bergensk chilimagi