The Beak er ein Dry stout i samme gate som Guinness, eller vår eigen Leprechaun. Dette er ikkje den enklaste stilen å meistre. Ein skal nytte mindre råvarer for å skape meir smak. Eit kunststykke som ikkje er veldig enkelt. Derfor har me gjort nokon grep for at du skal kunne brygge ein dry-stout litt enklare.
I The Beak så har me nytta us-05 som gjær. Dette for å ha ein reinere smaksprofil, og meir fokus på det røsta maltpreget. Me har også nytta havre i denne for å øke munnfølelsen. Begge de to grepa er gjort for å ha ei "enklare" tilnærming til ein dry-stout. Så har du lyst til å prøve det på noko i Guinness-gata, så er The Beak noko for deg.
Gjær:
Dette settet inneholder 1 pakke Safale US-05. Vi pakker alle ølsett med tilstrekkelig mengde med gjær til brygget. Sterkare ølsett har to pakkar gjær, då er det meininga at man skal bruke begge, for å få ei rask og god utgjæring.
Det er mulig å kjøpe ferskgjær utenom dersom man heller ønsker det - White Labs WLP004 er den anbefalte ferskgjæren. Enkelte sterkare øltypar krever meir gjær, og man kan då velge å kjøpe fleire pakker, eller lage gjærstarter. Spør oss gjerne om du er usikker på kor mykje gjær du treng!
Ingrediensar:
Våre ølsett inneheld malt, humle i porsjonspakkar, og gjær. Malten knuses ved bestilling.
Humle kjem pakka i porsjonspakningar, slik at du skal sleppe å sitte igjen med restar som ikkje vert brukt.
Kverna malt kan oppbevarast tørt i romtemperatur, men humle og gjær bør lagrast kjølig.
OBS: man kan be om å få ølsettet med ukverna malt, dersom man har mølle sjølv. Skriv ein kommentar om dette når du bestiller.
Oppskrift:
Sjå / last ned oppskriftsark her (PDF).
Sjå Framgangsmåte for brygging av ølsett (PDF).
Last ned bryggeskjema her.