Mangrove Jack's Wine Yeast - BV7 8g Dry Wine Yeast

Mangrove Jack's Wine Yeast - BV7 8g

Dry Wine Yeast

Varenr:40708
55,-
-+
8 På lager
BeskrivelseTeknisk infoAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Saccharomyces Cerevisiae Ideal for full bodied, full flavoured dry and sweet white wines.

BV7 will both preserve and enhance the grape variety and terroir, promoting excellent flavour complexity, good wine structure and balance but especially full aromatic flavour. To appreciate the impact of BV7, split a chardonnay must, fermenting half with CL23 and the remainder with BV7 you will be amazed at the impact of the yeast strain upon fruit concentration.

BV7 produces a wide range of low level beneficial congeners such as higher alcohols and esters and high glycerol promoting full body and structure to the wine and contributing significantly to mouth-feel, wine texture and palate intensity.

Avoid fermenting above 13% abv. ethanol, BV7 is not particularly ethanol tolerant. Acceptable temperature range is 15 to 30?C (59 -86?F) but ferment below 22?C (72?F) for maximum flavour development



Kvantumsrabatt: Kjøp 5+ av samme gjærtype for 10% rabatt!

Teknisk info


Andre kjøpte også
199,-
20+ På lager
Support
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.