394

Mangrove Jack's Wine Yeast - CY17 8g

Dry Wine Yeast

Varenr:40368
55,-
-+
5 på lager
BeskrivelseTeknisk infoAndre kjøpte ogsåSupport
Beskrivelse

Saccharomyces Cerevisiae.For sweet white/blush and dessert wines. Produces high levels of desirable congeners during fermentation including aromatic thiols, imparting rich fruity aromatics, full body and ropicalflavor characteristics. CY17 is also noted for high glycerol formation, further enhancing sweetness.

This is a slow fermenter compared to all other strains in the Vintner Harvest range, typically taking up to 21 days to ferment table wines and up to 35 days for dessert wines. CY17 prefers a constant temperature in the 22 26C (72 -78F) range. Dropping the temperature below 15C (59F) two-thirds of the way through fermentation will arrest fermentation making CY17 suitable for producing naturally sweet wines (both potassium sorbate and metabisulphite must be used to prevent re-fermentation).

CY17 is also excellent for sweet sparkling wines, but CL23 must be employed for the bottle fermentation stage.

Gluten Free

Teknisk info

Produktinformasjon

Gruppe 1 Råvarer
Gruppe 2 Gjær
Gruppe 3 Tørrgjær
Produsent Mangrove Jack's


Andre kjøpte også
Support
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.