Endelig er kveik tilgjengelig fra Lallemand i 11g pakker.
Lallemand Voss kveik kommer fra Sigmund Gjernes.
LalBrew® Voss kan gjæres ved forskjellige temperaturer, mellom 25 til 40°C.
Optimal temperatur er en plass mellom 35-40°C.
Forvent en veldig rask utgjæring som vil innen optimal temperatur være ferdig på kun 2-3 dager!
Smaksprofilen fra gjæret er nokså konsistent ved gjæring mellom 25-40°C.
Nøytral med behagelig smak av appelsin og sitrusfrukter.
Passer svært bra til tradisjonelle gårdsbrygg. Men vil også passe veldig godt i moderne ølstiler som bl.a. Pale ale, NEIPA og IPA.
•Utgjæring: Medium til høy
•Flokkulering: Veldig høy
•Anbefalt gjæringstemperatur: 25-40°C (Optimalt: 35-40°C)
•Alkohol toleranse: 12% ABV
•Anbefalt dosering: 0,5-1g/l for å sikre et minimun av 2,5-5 million celler pr ml.
Produsentens anbefalte tillsettnings instruks:
Det er viktig å rehydrere tørrgjæren i en ren beholder før du har den i vørteren.
Dryss tørrgjæren opp i 10 ganger vekten sin med vann (1g gjær til 10ml vann) på 27C ± 3C. Etter at gjæren er gjennombløt (dette kan ta 15-30 minutter), rør forsiktig i den inntil væsken er klumpefri. Da er den klar til å ha i vørteren.
Alternativt, ha tørrgjæren rett i vørteren som er på 20C+, i gjæringskaret. Dryss gjæren jevnt utover hele overflaten av vørteren for å unngå at det klumper seg. La den stå i 30 minutter for å så rør forsiktig i det hele f.eks. via oksygenering.
Datablad finner du HER