Julebokk er eit komplekst juleøl med ein god kropp og fin sødme. Det har kraftig maltaroma, med karakter av karamell, brødskorpe og kjeks. Fargen er kobberaktig og klar. Det passar fint til dessert eller julekaker.
Gjær:
Tørrgjær - Safale W-34/70. Velger man tørrgjær, følger det med tilstrekkelig mengde med gjær til brygget. Sterkare ølsett (over 5%) har to pakkar gjær, då er det meininga at man skal bruke begge, for å få ei rask og god utgjæring.
Ferskgjær - White Labs WLP833 er den anbefalte ferskgjæren. Ved valg av ferskgjær følger det med 1 pakke i ølsettet. Enkelte sterkare øltypar krever meir gjær, og man kan då velge å kjøpe ein ekstra pakke utenom, eller lage gjærstarter. Spør oss gjerne om du er usikker på kor mykje gjær du treng!
Ingrediensar:
Våre ølsett inneheld malt, humle i porsjonspakkar, og tørrgjær. Malten knuses ved bestilling.
Humle kjem pakka i porsjonspakningar, slik at du skal sleppe å sitte igjen med restar som ikkje vert brukt.
Vi tar forbehold om at ein bør gå igjennom og sjekke at alle ingrediensar stemmer med oppskrift før ein brygger. Les oppskriftsarket for å sjekke vekt på malt og antall humleposar/gjær, og om det skal vere andre tilsetningar som ikkje følger med.
Oppbevaring: Kverna malt kan oppbevarast tørt i romtemperatur, men humle og gjær bør lagrast kjølig.
OBS: man kan be om å få ølsettet med ukverna malt, dersom man har mølle sjølv. Skriv ein kommentar om dette når du bestiller.
Oppskrift:
Sjå / last ned oppskriftsark her (PDF).
Sjå Framgangsmåte for brygging av ølsett (PDF).
Last ned bryggeskjema her.