Ægir Bæver Double White IPA Ølsett: Ein ekte Bæver krev meir enn to solide framtenner! Dette brygget har fyldig kropp krydra med koriander, appelsinskal og persisk lime - og ein kraftig hale av sitrus-aktige tonar. Ølet er brygga hos Ægir bryggeri i samarbeid med Beavertown Brewery i London, og er ei blanding av witbier og India Pale Ale med dobbel humledose. Godt åleine, men enno betre med lyst kjøt eller godt krydra mat.
Ølsettet er laga i samarbeid med Ægir Bryggeri, og tilpassa heimebryggerskala.
Obs: Lime-skall følger ikkje med i ølsettet. Dette må skaffes sjølv. Det skal brukes ca 6g til dette ølsettet. Tilsetjast saman med appelsinskal og koriander.
Gjær:
Tørrgjær - Dette settet inneholder 2 pakke Safbrew S-33. Vi pakker alle ølsett med tilstrekkelig mengde med gjær til brygget. Sterkare ølsett (over 5%) har to pakkar gjær, då er det meininga at man skal bruke begge, for å få ei rask og god utgjæring.
Det er mulig å kjøpe ferskgjær utenom dersom man heller ønsker det - White Labs WLP400 er den anbefalte ferskgjæren. Enkelte sterkare øltypar krever meir gjær, og man kan då velge å kjøpe fleire pakker, eller lage gjærstarter. Spør oss gjerne om du er usikker på kor mykje gjær du treng!
Oppskrift: Last ned info-pdf (trykk på linken på "filer:").
Ingrediensar:
Våre ølsett inneheld malt, humle i porsjonspakkar, og tørrgjær. Malten knuses ved bestilling. Humle kjem pakka i porsjonspakningar, slik at du skal sleppe å sitte igjen med restar som ikkje vert brukt.
Vi tar forbehold om at ein bør gå igjennom og sjekke at alle ingrediensar stemmer med oppskrift før ein brygger. Les oppskriftsarket for å sjekke vekt på malt og antall humleposar/gjær, og om det skal vere andre tilsetningar som ikkje følger med.
Oppbevaring: Kverna malt kan oppbevarast tørt i romtemperatur, men humle og gjær bør lagrast kjølig.
OBS: man kan be om å få ølsettet med ukverna malt, dersom man har mølle sjølv. Skriv ein kommentar om dette når du bestiller.
Oppskrift:
Sjå / last ned oppskriftsark her (PDF).
Sjå Framgangsmåte for brygging av ølsett (PDF).
Last ned bryggeskjema her.